Isolatiebedrijven in Vlaanderen

Doorzoek alle erkende isolatiebedrijven actief in Vlaanderen. Elk bedrijf werkt met de laatste materialen (ATG gecertificeerd) en isolatietechnieken. De meeste isolatiebedrijven in onze bedrijvengids specialiseren zich in spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie maar ook ventilatie en andere duurzame technieken.

Een goed isolatiebedrijf vinden is essentieel, tenslotte zal u maar eenmalig uw woning isoleren. Maar hoe herken je een goed isolatiebedrijf? De eerste stap is dat deze u ten eerste adviseren over de verschillende mogelijkheden inzake isolatie en de beschikbare opties. Daarnaast denkt een goed isolatiebedrijf mee met de klant. Zo kan er met enkele eenvoudige en goedkope stappen heel wat verbeterd worden aan uw woning. Enkele vragen welke je zekr dient te stellen aan een isolatiebdrijf

  • Is mijn woning geschikt voor isolatie? Waarom (niet)?
  • Welke merken gebruikt u en waarom?
  • Wat is de garantie op de producten?
  • Wat is de garantie op de uitgevoerde werken en hoe snel word ik geholpen in geval van defecten?
  • Hoeveel projecten hebt u gerealiseerd?
  • Bent u lid van één of meerdere (bouw)federaties?
  • Kan u mij enkele referenties geven welke ik kan contacteren?
  • Welke zijn uw behaalde certificaties(BCCA, ATG..)?

Een goed isolatiebedrijf begint steevast met een uitgebreide voorstudie. Dit is volledig vrijblijvend. Hierbij wordt gekeken naar de spouwmuur (dikte, kwaliteit van de muur, vocht..), dak en vloer. Het uitendelijke doel is het opstellen van een diagnose met welke ingrepen aangewezen zijn en hoe dit zal verwezenlijkt worden. Ook voor nieuwbouwwoningen is een grondige voorstudie nodig.

Daarna krijgt u een offerte van het isolatiebedrijf. Deze omvat alle kosten inzake werkuren, kostprijs per vierkante meter en producten. Een offerte is volledig vrijblijvend. Indien u akkoord gaat met de offerte duurt het meestal enkele weken alvorens de werken plaats vinden. De meeste woningen kunne binnen een dag van isolatie worden voorzien.

Zoek isolatiebdrijven per province